Hoe verder

In ALLE introductie gesprekken komt het onderwerp naar voren: ‘Ja, maar hoe nu straks verder als ik de teksten op foto’s / plaatjes zelf wil aanpassen?’


Sinds enkele jaren heeft Evidence ervoor gekozen om – bijna – al haar websites te bouwen in WordPress. Een methode van webdesign en onderhoud rechtstreeks op de server van je eigen domeinnaam, zonder extra software, die moet worden aangekocht voor je eigen computer.


Grote voordelen – bijna teveel om op te noemen- zelfs hele grote nationaal bekende website draaien voor 100 % op WordPress.


Ander voordeel: WordPress is in de basis freeware en gratis, maar je betaald wel voor extra mogelijkheden, zoals bepaalde thema’s en bepaalde plugins.


Nadeel: het is en blijft een ‘freeware’ programma, waarin fouten en bugs zitten – dus je moet altijd rekening houden dat bepaalde wensen NIET tot in details kunnen worden ingevuld. Dat bepaalde gekozen thema’s niet helemaal doen wat je van ze verlangd. Vergelijk met maar met de updates die zowel Windows als Apple regelmatig naar hun relaties versturen, maar uiteindelijk ‘who cares!’